perjantai 2. joulukuuta 2016

Esimiehen rooli modernissa työympäristössä

Toteutimme eilen 1.12.2016 Jennin kanssa pari-eMentorointitapaamisen. Edelliseen tapaamiseen sisältyen eMentori oli antanut aktorille tapaamisen lopuksi tehtävän, jonka mukaisesti aktorin tuli pohtia, tarkastella ja kuvata viitekehyksen avulla omat verkostosuhteet sekä verkostosuhteiden väliset riippuvuudet.  Tehtävän toimeksiannon mukaisesti aktori oli laatinut viitekehykset kolmen eri ”teeman” ympärille. 

Teemat olivat; koulu, perhe - ja vapaa-aika. 

Tarkastelimme yhdessä aktorin laatimia viitekehyksiä ja tarkastelun yhteydessä aktori kertoi omin sanoin millaisia ajatuksia hänelle oli ”herännyt” viitekehyksien laadinnan yhteydessä. Aktori kertoi joutuneensa viitekehyksien laadinnan yhteydessä pohtimaan verkostosuhteiden olemassaoloa ja merkitystä syvällisesti ja kokonaisvaltaisesti ns. laajassa kuvassa. Aktorin toteamukset ilahduttivat eMentoria todella paljon, koska verkostosuhteiden merkityksen syvällinen pohtiminen oli eMentorin antaman tehtävän yksi tärkeimmistä tavoitteista. Näin ollen voidaan katsoa, että tehtävän tavoite täyttyi.

Seuraavaksi  keskityimme tarkastelemaan pari-eMentorointisopimukseen määriteltyjä tavoitetta, joista yksi oli määritelty seuraavasti;  Aktori oppii arvioimaan omaa osaamistaan suhteessa työ- ja oppimisympäristöjen asettamiin vaatimuksiin. Tähän liittyy myös omien heikkouksien ja vahvuuksien tunnistaminen (määritellään kolme vahvuutta ja kolme kehittämistä vaativaa osa-aluetta).

Lähestyimme aihealuetta tarkastelemalla eMentorin laatimia ja hänen omissa koulutustilaisuuksissa käyttämiä power-point dioja. Aiheseen littyviä dioja oli kolme kappaletta ja diojen otsikot olivat seuraavat; Mitkä eri tekijät vaikuttavat johtamiseen, Työyhteisön eritasot ja Ammatillinen vuorovaikutus. Tarkastelimme diojen sisältöä pohtimalla, havainnoimalla ja keskustelemalla diojen sisällössä kuvattuja aihealueita. Tarkastelunäkökulmana oli esimiehenä toimimisen näkökulma.

Tapaamisen lopuksi eMentori antoi aktorille tehtäväksi pohtia ja määritellä pari-eMentorointisopimuksen tavoitteiden mukaisesti kolme tunnistamaansa vahvuutta ja kolme kehittämistä vaativaa osa-aluetta. Tarkastelunäkökulmana on esimiehenä toimiminen.  Vahvuuksien ja kehittämistä vaativien osa-alueiden määrittelyjen osalta todettiin vielä se, että tarkastelemme niiden ”ajanmukaisuutta” vielä ennen pari- eMentorointi opintojakson loppumista helmikuussa 2017. 

Joten ei muuta kuin pohtimaan!!!!!!!!!


Ystävällisin terveisin: eMentori 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti